2 oktober 2023
Review; Light Stax lichtgevende bouwsteentjes- Mamaliefde.nl

Review; Light Stax lichtgevende bouwsteentjes

Het favoriete speelgoed hier in huis? Bouwsteentjes. Elke keer als ik de grote bak met Duplo de kamer uit wil zetten in verband met ruimtegebrek, gaan ze net de dag ervoor weer enthousiast aan het bouwen. Muppet’s kamer ligt bezaaid met de kleine steentjes, wanneer ik hem zijn gang zou laten gaan. Hij gaat er graag midden tussenin zitten en laat dan zijn creativiteit zijn gang gaan. Toen ik Light Stax lichtgevende bouwsteentjes mocht proberen, had ik dus een stuiterend eitje hier in huis.

Light Stax lichtgevende bouwsteentjes

Naast bouwstenen, is hier het speelgoed wat lichtjes heeft ook altijd het speelgoed waar ze naar grijpen. Bijzonder dat licht en geluid zo’n magisch effect op kinderen heeft. Een combinatie van licht en bouwen is volgens mij uniek. Speelgoed dat de creativiteit en fantasie stimuleert scoort bij deze mama altijd punten.

En wanneer Muppet het combineert met zijn eigen bouwstenen, moet hij ook nog logisch nadenken, want de bouwsteentjes met LED-verlichting moeten wel verbinding met elkaar maken. Daarnaast moet het op het basisstation beginnen, want anders is er geen stroomtoevoer en doet je kunstwerk helemaal niets.

Light Stax creative en Light Stax expension

Om te testen ontvingen wij de Ligth Stax creative en de Light Stax expension. De Light Stax creative bestaat uit 50 steentjes met LED-verlichting en een oplaadbare batterijbouwsteen. De bouwstenen hebben 3 mogelijkheden: instant aan, knipperen of gloeien.

Het knipperen blijft ook een uitwerking op kinderen hebben, het is de favoriet van Muppet. De Light Stax expension set bestaat uit nog eens 24 doorzichtige bouwstenen in verschillende kleuren, zodat er ook wat grotere bouwwerken met LED-verlichting gemaakt kunnen worden.

Leeftijdsindicatie

De advies leeftijd is 6+ en dat is niet voor niets. Dan heb ik het niet zo zeer over het ruimtelijk inzicht trouwens, want dat zie je soms al sterk ontwikkeld bij jongere kinderen.

Ik heb het meer over de kracht en motoriek. De blokjes moeten echt goed verbinding maken om licht te geven, helemaal als het hele bouwwerk verlicht moet worden én wanneer het gecombineerd wordt met gewone steentjes. Dan kan het lastig worden, want soms klikken de steentjes wat moeilijk vast. Het is hierdoor wel ideaal speelgoed om de fijne motoriek te oefenen, dus is daar een inhaalslag te maken voor je kind, dan zou ik dit speelgoed zeker aanraden.

Ook geeft het speelgoed een extra dimensie aan het bestaande speelgoed wat veel kinderen al in huis hebben. Hierdoor wordt de spelbeleving van dit speelgoed vergroot. Iets waar ze bij jou thuis misschien nét klaar mee waren, wordt door deze aanvulling juist wel weer interessant en blaast het nieuw leven in!

Ervaringen Lightstax

Lightstax is dus een variant op Duplo en ook 100% compatibel (dat moest natuurlijk uitgetest worden), maar dan voorzien van ledjes. Het bijzondere is dat je geen speciale connecties nodig hebt. Je gaat gewoon aan de slag met het bouwen en steekt daarna het licht aan. Of je bouwt met het licht aan zodat je gelijk kan zien of een blokje er goed opzit. Vandaar de naam Lightstax: bouwen met licht.

Dit is vorig jaar gelanceerd in Europa en de Verenigde Staten en heeft direct awards gewonnen. De set kun je koppelen aan de laptop of voorzien van drie AAA-batterijen. Deze worden in de verpakking meegeleverd zodat je meteen kan beginnen met bouwen! Ook de onderste basis is aanwezig.

Toch is er een nadeel aan: de starters pakketten bestaan uit 12, 24 of 26  blokjes inclusief een smart base of als aanvulling zijn er 6 blokjes in een specifieke kleur. Uitzondering is het pakket met 102 blokjes, maar die is ook wel erg prijzig. Meer is gewoon beter!

Een set met 24 blokjes is genoeg voor een uur plezier na het eten met twee kinderen voordat ze naar bed gaan. Van gezellig samen spelen, en het dan maar even door de vingers zien dat ze op de tafel klimmen om de toren nog hoger te bouwen, tot het ruzie maken om wie welke blokjes mag hebben.

De adviesleeftijd van deze Lightstax-blokjes is vanaf twee jaar, kunnen ze er allebei plezier van hebben. Naar bed gaan ging ook best makkelijk nadat ze hoorden dat de lampjes als nachtlampje mee mochten naar hun slaapkamer. De lichtjes kunnen trouwens niet alleen branden gedurende vijftien minuten maar ook knipperen, of langzaamaan opgloeien.

Christmas Lightstax

Naast de gekleurde blokjes is er ook een speciale editie uitgebracht voor de Kerst. Deze set kost tijdelijk slechts 9,95 en is prima om hier kennis mee te maken. Ik moet eerlijk toegeven dat ik in het begin een beetje terughoudend was. Leuk hoor, maar tien blokjes is wel erg weinig.

Ik heb zelfs mijn gastbloggers gevraagd om hun mening. Uiteindelijk was ik toch te nieuwsgierig en daar heb ik geen moment spijt van. De blokjes hebben aan alle vier de kanten een afbeelding waarmee je kan gaan puzzelen. Een kerstboom, rendier, sneeuwpop of de sneeuwman.

Op de doos staan de afbeeldingen zodat je het voorbeeld kan zien. Peuter had nog wel een beetje hulp nodig met het puzzelen. Stap voor stap: eerst alle blokjes met de juiste kant bovenop leggen. En vervolgens aan de hand van het voorbeeld de puzzel te bouwen. Dit is best wel een goede oefening omdat je zo leert dat blokjes ook schuin op elkaar kunnen.

Ze vindt het helemaal geweldig. Als ze klaar is draait ze het bouwwerk om, om de achterkant te bewonderen waar alles door elkaar zit.

Oftewel: weer uit elkaar halen om een nieuwe afbeelding te maken. En zo gaat dat rustig door. Als het aan mij ligt mag dit zó genomineerd worden voor Speelgoed van het Jaar 2016!

Meer informatie vind je hier.

103 gedachten over “Review; Light Stax lichtgevende bouwsteentjes

 1. Wat super gaaf! Dit willen mijn zoon en man heel graag proberen, die zijn beide gek op lampjes! En zoon is momenteel helemaal van de lego. Super combi dus!

 2. Ik heb twee kleinkinderen rond de leeftijd van 6 jaar en die zouden het prachtig vinden te bouwen met steentjes die ook nog licht geven.
  Ik had er nog nooit van gehoord, maar vind het echt weer wat anders. Leuk, hoor?
  En dat je het met Lego kunt combineren is ook wel handig.
  Je hebt tegenwoordig zoveel soorten bouwstenen, maar één die licht geeft.
  Graag doe ik mee.

 3. Onze meiden zijn gek op bouwen! (Ze vinden eigenlijk bijna alles leuk?) Dit zou wel heel goed zijn zodat en zich motorisch verder ontwikkelen.

 4. Hey wat cool, bedankt voor de tip, ik wist niet eens dat zoiets bestond! Ik denk dat mijn dochter van 8 zou dit leuk vinden. Ik vindt het belangrijk dat meiden ook iets te maken hebben met engineering en bouw, en die soort dingen dat hebben lichten en zo pieken vast wel hun interesse. Ik wil hier ook meespelen, hoe zorgen wij inderdaad dat de lichten wel aangaan?!

 5. Ik doe graag mee voor mijn oudste dochter. Zij is sinds kort weer helemaal in de ban van LEGO, dus ze zal hier heel blij mee zijn!

 6. Dat zou GEWELDIG zijn voor onze 6-jarige zoon. Dat is een enorme Lego-fan (en hetzelfde geldt voor zijn vader), We zijn een tijdje geleden op een Lego-beurs geweest (niet die grote maar hier in de buurt) EN daar hebben ze een informatiekaartje meegenomen van Light Stax omdat ze daar veel interesse in hebben. Ze hebben op zolder een mini-stad gebouwd en het zou supergaaf zijn als ze daar verlichting in kunnen aanbrengen! Ik ga duimen voor mijn mannen.

 7. Dit lijkt me nu echt helemaal gaaf spul. De Duplovariant heb ik in de winkel zien liggen, maar wist niet dat deze er ook waren. Samen met Liam bouwen is helemaal geweldig. Deze papa wil er dus graag samen met hem mee spelen, en stiekem zelf ook als het ventje slaapt.

 8. Ik denk dat er hier 2 dolgelukkig mee zouden zijn. Onze Lenn en onze Rens bouwen zo graag en ja als het dan ook nog licht geeft, is toch weer eens wat anders voor hen

 9. Oh wat leuk zeg! Xander en Timo zijn gek op (lego)blokjes bouwen en als ze dan ook nog eens licht geven dat vinden ze vast helemaal geweldig! ik waag graag een kansje voor ze <3

 10. Dat zouden mijn 2 stoere bouwers T I E S ?en E E F ?geweldig vinden!✌?️

  ✖️✖️M A M A L I E F D E✖️✖️
  ?L I G H T . S T A X?

 11. Ja natuurlijk zou dit een leuke uitbreiding zijn op de bestaande LEGO collectie. En met deze donkere dagen ook echt heel leuk om mee te bouwen.

  Ben heel nieuwsgierig hoe A ze gaat combineren met LEGO Friends

 12. Dit is echt een geweldige actie! Wat is dit leuk, echt iets voor Jonathan, hij is echt een grote Lego fan! Doe dus heel graag mee!

 13. Dit zou mijn zoon Bo helemaal geweldig vinden.. Altijd druk in de weer met Lego. Hij maakt er zelfs animatie filmpjes mee. Deze steentjes geven weer een nieuwe dimensie!

 14. We gaan dit jaar voor het eerst met sint over van duplo naar lego. Omdat mijn dochtertje ook alles met licht geweldig vindt ( zelfs een heel klein lampje wat in een ballon zat mag niet weg) zal dit een geweldige aanvullING zijn! Kerstbomen maken 😉

 15. Wow, wat gaaf! Mijn zoontje is een ontzettend grote lego fan, daarnaast waren z’n eerste woordjes aan en uit en is hij nog altijd helemaal weg van lampen. Hij heeft gisteren een slinger kerstlampjes in zijn schoen gehad :D. Met lichtgevend lego zou hij helemaal in zijn nopjes zijn!

 16. Leuk voor mijn zoontje Bjarne van 5 die draad en stekkerdozen al inelkaar wil zetten. Als dat géén technischmannetje is lol☝️️.

 17. WoW!!
  Wat een te gekke win actie!!
  Als ik deze zou winnen heb ik ook zeker een stuiterend eitje thuis..
  Onze oudste zoon Kezza is bijna 6 en gek op z’n LEGO.. Lichtgevende blokjes is natuurlijk helemaal the bom!!
  Liefs mama van 3 schatjes..

 18. Jeetje wat leuk dit! Mijn 2 oudste kids zijn helemaal gek op LEGO,dit zullen ze super vinden!
  Hiermee kunnen ze lichtgevende bouwwerken maken,hoe cool is dat…
  Echt geweldig bedacht hoor
  dat je het gewoon met je LEGO kan gebruiken.

 19. Wat een leuke aanvulling voor de lego stad van mijn jongens! De middelste heeft de verlichting van het playmobil huis op zijn lijstje staan en de middelste vond het wel jammer dat er niet zoiets voor lego is.
  Ze gebruiken nu wel een led waxinelichtjes maar dit is veel gaver!

 20. Mijn zoontje Mike is gek op bouwen. Hij heeft wat problemen met zijn concentratie etc. (Moeilijk om hier even verder uit te leggen ) en bezig zijn met duplo en lego helpt hem een beetje. Zijn broertje van 1 is gek op lichtjes. Ze zouden hier dus allebei plezier aan beleven. De oudste lekker bouwen en de jongste alles bewonderen

 21. Wat zou dit leuk zijn voor ons meisje! Ze is bijna jarig en krijgt dan LEGO. Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat ook sinterklaas heeft ingeslagen. Dit zou de set helemaal compleet maken!

 22. Onze legobouwer kan wel wat licht gebruiken in de komende donkere dagen 😉 Super leuk ! Ben benieuwd wat er allemaal met deze Light Stax gaat ontstaan…

 23. Onze zoon van bijna 6 heeft zojuist lego ontdekt en heeft.nog wat moeite met zijn fijne motoriek. Dit lijkt me dan ook een geschikt cadeau voor hem. Ik ga het zeker onthouden mocht ik het hier niet winnen.

 24. Mijn tweelingjochies zijn helemaal dol op LEGO! Daarnaast vinden ze alles wat licht geeft geweldig. De ideale combi dus! Dit zouden ze wel heel erg mooi vinden!

 25. Oh wat super leuk. Mijn oudste wordt bijna 6 en is helemaal into lego en is gek op lichtjes in z’n kamer.
  Deze blokjes zijn te leuk! We doen graag mee.

 26. Dat is een leuke en uitdagende aanvulling voor LEGO! Ik doe graag mee en ben benieuwd hoe creatief mijn jongens zijn met deze blokjes in combi met hun huidige LEGO!

 27. Wist niet dat dit bestond, bedankt voor de tip! Dit is wel wat voor mijn zoontje die de Lego helemaal heeft ontdekt. Hij heeft ook iets met lichtjes en lampjes, dit zal dan zeker een leuke uitbreiding vinden!

 28. Mijn 2 pluszonen vinden dit bijna net zo geweldig als hun vader. Kunnen ze uren bouwen en dan zijn deze steentjew wel extra leuk

 29. mijn zoontje bouwt heel graag met blokken, lego, duplo, kapla etc.
  deze lichtgevende blokjes zouden zijn creativiteit en fantasie nog meer kunnen prikkelen.
  ik doe daarom ook graag mee

 30. Zo gaaf! Knap bedacht en een leuke aanvulling op het ‘normale’ LEGO. Ik waag graag een kansje voor mijn twee meiden, die dol zijn op bouwen met o.a. LEGO!

 31. Eigenlijk doe ik mee voor m’n kleindochters, maar ik weet zeker dat hun ooms zich wel zullen “opofferen” om te laten zien wat je er allemaal mee kunt bouwen.

 32. Dit is een mooi mooi bouwset , wij kennen het niet . Het lijkt ons leuk nu met de donkere dagen iets te bouwen in de kamer te zetten , licht het s’morgens mooi op. En in de avond natuurlijk ook. Heerlijk weer nieuw leuk speelgoed , en het is voor jongens en meisjes.

 33. Ik doe graag mee voor mijn zoontje Luc, heel erg leuk, vooral het nu kouder buiten wordt, is het erg leuk om mee binnen te spelen.

  Groetjes Anneliese

 34. wauw wat een super gave winactie van Mamaliefde ! Ik doe heel graag mee voor mijn zoontje joey hij word 23 december 11 jaar en is gek op bouwen , maar deze Light Stax lichtgevende bouwsteentjes zijn echt helemaal gaaf !

 35. Leuke actie voor onze 2 creatievelingen. duplo is één van het favoriete speelgoed dat ze hebben, extra leuk dat deze lichtgeven dus ik doe graag mee. liefs melissa

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *