10 december 2023
Gratis LEGOLife App & Magazine voor de echte Lego fans! - Mamaliefde.nl

Gratis LEGOLife App & Magazine voor de echte Lego fans!

Bij ons thuis zijn we groot fan van LEGO; vroeger hebben manlief en ik hier met veel plezier mee gespeeld en ook de kinderen hebben we deze liefde van jongst af aan al meegegeven. LEGO is iets wat we alle vier leuk vinden en graag mee spelen. Dus de nieuwe LEGOLife app & magazine zijn dus gelijk heel populair.

Toen ze nog een baby waren ben ik op jacht gegaan naar LEGO Primo; deze LEGO speciaal voor baby’s wordt niet meer geproduceerd en is dus ook niet in de winkel te koop. Maar als je geluk hebt kom je het wel tweedehands tegen. Daarna volgde Lego Duplo en sinds een paar jaar zijn ze fan van het ‘echte’ LEGO. En de collectie blijft groeien met iedere verjaardag, Sinterklaas en Kerst.

Het grote voordeel van LEGO is dat je er je leven lang plezier van hebt. Zo heb ik vroeger nog gespeeld met de LEGO waar mijn vader als kind mee heeft gespeeld. Het gaat niet snel kapot en blijft mooi. Ieder jaar komen er ook nieuwe sets die inspelen op de nieuwste trends en ontwikkelingen. Zo staat dit jaar LEGO Hidden Side hoog op het verlanglijstje; een set die je eerst in elkaar moet bouwen en vervolgens met behulp van je telefoon en virtual reality techniek tot leven kan brengen!

En toen we een rondreis in Zweden afsloten met een bezoek aan Legoland en het nieuwe LEGO House in Billund gingen we natuurlijk ook niet met lege handen naar huis, maar kochten we de enorme Legoland-set die je alleen daar kan kopen! Voorlopig zijn we dus nog wel even aan het bouwen. Ook buiten nieuwe sets blijven ze echter innoveren en met nieuwe producten komen! Zodat iedereen met LEGO kan spelen.

Gratis LEGOLife Magazine

Kan jouw kind ook geen genoeg krijgen van LEGO en willen ze daar meer over lezen en weten? Dan is het nieuwe gratis LEGO Life Magazine een absolute aanrader! Deze wordt 4x per jaar verspreid. De doelgroep van dit magazine is 5 tot 9 jaar, daarom worden stukjes tekst afgewisseld met foto’s en afbeeldingen zodat het voor iedereen aantrekkelijk is om te lezen. Het magazine is gewoon in het Nederlands, dus als je kind kan lezen, kan hij of zij hem zelf lezen.

We kregen de eerste editie toegestuurd en de kinderen hebben hem min of meer verslonden van voor naar achteren en terug. In het magazine staan stripverhaaltjes; van korte reeksen tot wat langere verhalen zodat, of je nu leest of alleen plaatjes kijkt, het voor iedereen te volgen valt. Daarnaast staan er diverse opdrachten en puzzeltjes in die de kinderen kunnen maken. Bij iedere opdracht staat er een indicatie van de moeilijkheidsgraad zodat er voor iedereen een uitdaging tussen zit.

In het eerste magazine was er onder andere een Ninjagoverhaal, één van de favoriete leefwerelden van zoonlief met na afloop een brief met geheimtaal waarin ze tekens moeten ontcijferen om antwoorden te vinden op verhalen, een eenvoudige sudoku, een zoekopdracht waarbij ze plaatjes moeten zoeken in het magazine, een 3D-woordzoeker in Minecraft-thema, met de tip om ze niet alleen te bouwen maar ook mee te nemen naar buiten zodat je er echte ‘actiefoto’s’ van kan maken. Ook vind je hier een poster en nog veel meer.

Dit magazine is gratis en wordt 4x per jaar in de brievenbus bezorgd. Hoe gaaf is het om je eigen ‘abonnement’ te hebben en te kunnen bladeren in een echt tijdschrift en dat gratis en voor niets!

Meer informatie vind je hier.

LEGOLife App

Ook heeft LEGO diverse apps die heel erg leuk zijn met kinderen; één van de eerste apps die mijn kinderen op mijn telefoon mocht spelen was die van het LEGO Duplotreintje waarmee ze ‘op reis’ konden gaan. Ook hier blijven ze innoveren en met nieuwe apps komen; de nieuwste is de LEGO Life App die een mooie aanvulling is op het LEGO Life Magazine.

Een gratis app die je op je telefoon of tablet kan installeren, daarnaast ook nog eens veilig zonder reclames, zonder het moeten delen van persoonlijke gegevens en zonder de mogelijkheid tot het aandoen van aankopen en dus zeer geschikt voor kinderen.

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als mijn kinderen iets hebben gebouwd dan willen ze dat natuurlijk heel graag delen en aan iedereen laten zien. De bouwwerken krijgen dan een ereplaatsje bovenop de kast zodat als er vrienden en familie komen, zij dat even kunnen bewonderen. Hoe gaaf is het dan dat ze met deze LEGO Life app precies dit kunnen bereiken door een foto te maken en die te delen met andere leeftijdsgenootjes en andere fans.

Grote kans dat als ze bouwwerken van anderen voorbij zien komen, ze uitgedaagd worden hun eigen grenzen en fantasie te verleggen en met nieuwe ideeën komen. Daarnaast worden ze ook gestimuleerd om zelf na te denken, en niet alleen klakkeloos een set na te bouwen maar ook met een voorraad stenen zelf een bouwwerk te maken. Naast de sets die ik zoveel mogelijk compleet probeer te houden hebben we daarom een lade met ‘losse’ LEGO zodat ze ook gestimuleerd worden om zelf iets te gaan bouwen.

Deze app is zeer geschikt voor kinderen die graag de eerste stappen willen zetten op het sociale netwerk en hun bouwwerken willen delen met kinderen. De app stimuleert daarmee het offline bouwen met het sociale aspect online. Zoals ik al aangaf zijn er maatregelen genomen, zodat ze dit op een veilige manier kunnen doen. Zo kunnen kinderen in plaats van een profielfoto een eigen avatar maken en een eigen schermnaam bedenken.

Vervolgens kunnen ze foto’s delen en bij elkaar reageren. Echter worden alle reacties gemodereerd waardoor online pesten voorkomen wordt, ook de mogelijkheid voor directe chat is geblokkeerd zodat er niet via een achterdeur toch gepest kan worden. Op deze manier blijft het leuk en veilig voor iedereen.

Naast het delen van bouwwerken is het ook mogelijk om deel te nemen aan challenges, quizen te maken of polls te beantwoorden en in contact te komen met andere LEGO-fans.

Meer informatie vind je hier.

Zijn jullie zelf en jullie kinderen ook zo’n fan van LEGO?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *