8 februari 2023
LEGO World; Jaarbeurs Utrecht met kinderen - Mamaliefde.nl

LEGO World; Jaarbeurs Utrecht met kinderen het leukste dagje uit in de herfstvakantie!

Misschien heb je wel eens gehoord van Legoland in Billund, Denemarken, daar werd in 1968 het eerste miniatuurthemapark geopend. Later volgden andere parken in Engeland, Duitsland, Maleisië en de Verenigde Staten. Voor Japan, Zuid-Korea en Dubai staat het nog op de planning. Het een dus nog verder weg dan het andere, daar hebben we niet veel aan hier in Nederland.

Gelukkig kunnen we een week per jaar ook hier in Nederland genieten van deze LEGO-pret. Dan strijkt LEGO World namelijk weer neer in de Jaarbeurs Utrecht. In dit overzicht vind je een indicatie van wat de highlights van dit jaar, hoe het er precies uit ziet en ingedeeld is kan per jaar veranderen. Al is de basis ieder jaar hetzelfde en ontbreekt de LEGO ninjago survivalbaan en regendouche of LEGO duplotheater nooit.

LEGO world

Lego World 2019 - Mamaliefde.nl

LEGO fans opgelet: in de herfstvakantie opent LEGO World weer haar deuren in Jaarbeurs Utrecht. Een week lang kunnen fans van alle leeftijden op 35.000 vierkante meter spelen met miljoenen LEGO-steentjes. En dat niet alleen. Je kunt je vergapen aan levensgrote bouwwerken en verschillende speciale gasten – zoals YouTube-held Dylan Haegens – maken hun opwachting. Er is niet alleen veel te zien, er is ook veel te leren.

Met behulp van LEGO Boost kunnen kinderen bijvoorbeeld hun eerste stappen zetten in computer-coderen, en hun eigen LEGO-robot tot leven wekken. Ook kan er meegebouwd worden aan modellen van filmiconen, kun je inspiratie opdoen bij de bouwwerken van 80 geselecteerde AFOL’s (Adult Fans Of LEGO), meedoen aan bouwwedstrijden  Kinderen van alle leeftijden kunnen zich vermaken tijdens de ‘for kids only’ activiteiten.

Levensgrote LEGO Porsche

Deze snelheidsduivel bestaat voor de ene helft uit LEGO-steentjes en voor de andere helft uit een echte Porsche! Natuurlijk kun je er ook mee op de foto.

LEGO Frozen 2 wereld

In de LEGO Frozen 2- wereld, die in samenwerking met Disney tot stand is gekomen, kunnen fans van de film tegen elkaar strijden in een Olaf-bouwwedstrijd. Op 23 oktober kiest de Nederlandse voice-cast van Frozen 2 het winnende bouwwerk. In het prijzenpakket zitten onder andere bioscoopkaartjes voor de nieuwe film.

Levensgrote Harley Davidson Fat Boy

Stoere vaders en jonge Harley-fans kunnen hun hart ophalen bij de levensgrote Harley Davidson Fat Boy – die volledig van LEGO is gemaakt. En daarna mag je de iconische motor in het klein proberen na te bouwen.

Harry Potter-fotomoment

Harry Potter-fans opgelet! Tijdens LEGO World kun je op de foto in dé Ford Anglia, met op de achtergrond de gigantische beukwilg. Allemaal volledig van LEGO-steentjes gemaakt.

Ontmoet LEGO Star Wars-designers

LEGO Star Wars bestaat twintig jaar én Episode 9 komt eraan. Om dat te vieren, komen twee Star Wars-designers op 18 en 19 oktober naar Jaarbeurs Utrecht. Vraag ze het hemd van het lijf en laat je LEGO-set signeren.

LEGO Hidden Side

Natuurlijk staat de nieuwste augmented reality-ervaring van LEGO volop in de schijnwerpers tijdens LEGO World. LEGO Hidden Side is een spannende, nieuwe manier van spelen waarbij LEGO met een technische kant wordt gecombineerd met een game in een gratis app. Door verschillende challenges te voltooien in de Newbury High School kunnen kinderen toegang krijgen tot de griezelige schoolbus… en op spokenjacht gaan!

Lees ook: Review: LEGO Hidden Side Newbury Spookschool

Tips voor als je Lego World bezoekt met jonge kinderen

 • Zorg dat je óf op tijd bent, rond half tien óf pas later na elf uur. Rond tien uur is het heel erg druk en zal je vanaf de snelweg al in een soort file rijden naar de parkeerplaats. Bij de ingang staan er dan ook lange rijen.
 • Loop door naar de ingang aan de oostkant bij het station. Via die ingang kom je direct bij Lego Duplo uit.
 • Iedereen gaat meteen kijken, in de achterste hallen is het daardoor een stuk rustiger. Het beste kun je dus eerst doorlopen, daar is het een stuk rustiger en dan met de klok mee. De opzet is dit jaar heel handig zodat je een rondje loopt en alles ziet.
 • Het kan vrij warm zijn, trek dus kleding aan met een shirt en vest zodat je vest op een gegeven moment uit kan trekken.
 • Overal staan springkussens waar je natuurlijk niet met schoenen op mag, trek dus makkelijke schoenen aan die je snel aan en uit kan trekken.
 • Overal zijn terrassen waar je kan eten en drinken, maar je kan ook prima zelf eten en drinken meenemen.
 • Voor de baby’s zijn er speciale babyhoeken waar je rustig een flesje kan geven en volgens mij ook even kan afzonderen om te kolfen.
 • Het personeel en vrijwilligers dragen allemaal blauwe shirts met een Lego-logo. Vertel je kind dat als ze je kwijtraken ze zich daar moeten melden. Deze kinderen worden regelmatig omgeroepen.
 • Er is een heel handig “kindje kwijt”-service in iedere hal. Als je een kind vindt, kan je die daar onderbrengen en zal het onder toezicht spelen tot het opgehaald wordt. Als je je kind kwijt bent kun je je daar ook melden. Handig is het om je kind een telefoonnummer op zijn arm te schrijven zodat ze je direct kunnen bellen en niet hoeven om te roepen.
 • Neem af en toe een rustmomentje, bijvoorbeeld in de bioscoop of bij één van de schermen, bijvoorbeeld bij Lego Star Wars en Lego Elves.
 • Het kan vrij luidruchtig zijn, ik zag kinderen met oorbeschermers rondlopen en dat is geen heel slecht plan.
 • Bij de Intertoys kan je met 10% korting de nieuwste legosets kopen. Echt alles vind je hier en veel goedkoper dan ‘buiten’ dus mocht je een set op je verlanglijstje hebben staan of alvast inkopen willen doen voor de sint… Ben je op zoek naar specifieke stenen of onderdelen, kun je in één van de kleinere stands terecht van de Lego Groep zelf.
 • Neem een volle accu voor je fototoestel mee of powerbank voor je telefoon; want je blijft foto’s maken.

Tickets kopen & Toegangsprijzen

LEGO World is tijdens de herfstvakantie in oktober dagelijks te bezoeken van 10:00-17:00 uur in Jaarbeurs Utrecht. Entreetickets voor LEGO World zijn via de website legoworld.nl te bestellen.

Een dagticket kost €19,50 en is geldig voor één persoon tijdens de openingstijden. Aan de kassa kost een ticket €25,00. Kinderen tot en met 2 jaar mogen LEGO World gratis bezoeken. Het is raadzaam om kaarten vooraf te kopen, omdat er een maximaal aantal bezoekers is.

Meer informatie vind je hier.

Eén gedachte over “LEGO World; Jaarbeurs Utrecht met kinderen het leukste dagje uit in de herfstvakantie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *