2 oktober 2023
LEGO lanceert gloednieuw thema LEGO® DREAMZzz™; Dromen is voor 6 van de 10 Nederlandse kinderen inspiratie voor het echte leven - Brickliefde.nl

LEGO lanceert gloednieuw thema LEGO® DREAMZzz™; Dromen is voor 6 van de 10 Nederlandse kinderen inspiratie voor het echte leven

De LEGO Groep brengt de kracht van dromende kinderen tot leven in een gloednieuw thema: LEGO® DREAMZzz™. Het is de eerste keer dat de LEGO Groep een thema uitbrengt dat volledig is geïnspireerd op de manier waarop kinderen dromen. In totaal werden wereldwijd 23.000 kinderen tussen de 6 en 12 jaar gevraagd naar hun dromen.

Vanuit Nederland deden 555 kinderen mee aan het onderzoek om dromen beter te begrijpen. Met dit nieuwe thema wil de LEGO Groep het belang van dromen uitlichten en kinderen stimuleren om hun dromen tot leven te brengen en bovenal te genieten van de creatieve droomwereld. LEGO DREAMZzz wordt op 15 mei wereldwijd gelanceerd met een tiendelige contentserie. In augustus worden vervolgens de LEGO producten uitgebracht die aansluiten bij de contentserie.

“LEGO DREAMZzz is ons allereerste concept dat de wondere wereld van dromen viert en verkent wat er gebeurt als dromen werkelijkheid worden. Creativiteit is daarbij de superkracht!”, aldus Marloes Zwagerman, Manager Brand Relations Benelux van de LEGO Groep. “We willen dat kinderen zich gesterkt voelen om hun stoutste dromen tot leven te brengen en te genieten van creativiteit tijdens het dromen.”

LEGO DREAMZzz de serie

De contentserie is te zien via Netflix, Prime, RTL en Youtube. In de serie volg je de avonturen van schoolvrienden, Mateo, Izzie, Cooper, Logan en Zoey. Ze sluiten zich aan bij een geheim bureau en leren daar hun verbeeldingskracht te gebruiken om naar de droomwereld te reizen en om de Nachtmerriekoning te verslaan! In augustus volgen de sets die aansluiten op het thema én de serie.

Nederlandse kinderen vinden dromen cool of fantastisch (66%)

Nederlandse kinderen dromen graag: 92 procent van de Nederlandse kinderen vindt dromen fijn. Bijna de helft (48%) van de Nederlandse kinderen geeft aan dat zij een paar keer per week dromen tijdens het slapen. Zo’n 27% zegt elke nacht te dromen. 9 op de 10 kinderen herinneren zich wat zij dromen en vaak is dat heel avontuurlijk (39%), leuk (38%), maar ook eng (22%). Ruim 1 op de 5 kinderen geeft aan leukere dromen te hebben als zij overdag meer spelen en daardoor ook meer fantasie hebben. En als je dan zo’n fijne droom hebt, dan wil je natuurlijk niet wakker worden, aldus 71% van de Nederlandse kinderen.

Naast het grootschalige onderzoek onder kinderen is er door de R&D afdeling van de LEGO Groep ruim drie jaar gewerkt aan het thema. Bijzonder is de bijdrage van de Nederlandse Marcia Marks Laursen, Head of Product voor LEGO DREAMZzz: “Kinderen zijn erg betrokken geweest bij het ontwikkelingsproces van LEGO DREAMZzz. Wat steeds weer naar voren kwam is dat kinderen het meest creatief waren als het uitgangspunt van de producten en content geïnspireerd was door dromen en de droomwereld. Dromen is daarom het uitgangspunt geworden rondom dit nieuwe thema.”

Het belang van dromen

“Dromen zijn geen bedrog”, aldus droompsycholoog Tim Post. “Dromen zijn belangrijk voor onze mentale gezondheid. In dromenland verwerken we op creatieve wijze onze belevingen van overdag.” Volgens Post kun je zelfs leren je dromen te sturen tijdens de slaap. Lucide dromen, heet dat. “Lucide dromen bieden grenzeloze creativiteit. Vlieg boven de wolken, overwin monsters met superkrachten of daal af in je onderbewustzijn. Enkel je fantasie bepaalt de grens van wat dan mogelijk is.”

Meer informatie vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *