2 oktober 2023
Lego challenge: 30 dagen bouwen opdrachten - Brickliefde.nl

Lego challenge: 30 dagen bouwen

Voor alle LEGO-fans is de LEGO challenge een leuk idee. 30 dagen lang iets anders bouwen van LEGO: een leuke uitdaging voor jouw zoon of dochter die graag met LEGO speelt. Zelf stiekem gek op die kleine blokjes? Dan doe je toch gewoon lekker mee? We hebben 30 uitéénlopende opdrachten voor jullie bedacht. Waarbij we ook de moeilijkheidsgraad laten oplopen.

Maak na afloop een mooie foto hiervan en verzamel daarna alle foto’s in je eigen ‘LEGO-challenge album’. Online of lekker privé in een ouderwets boekje…Net wat jij het leukste vindt! En bewaar je creaties tot minimaal het einde van de challenge!

Dag 1: Schrijf je naam

Met LEGO blokjes je naam schrijven is niet ingewikkeld. Hoe duidelijk kan jij je naam schrijven? Te simpel? Dan maak je er een langere tekst van… Misschien gewoon de naam LEGO challenge en dan kan de foto die je ervan maakt mooi schitteren op de kaft van je boekje!

Dag 2: Bouw een doolhof voor knikkers

Maak een doolhof voor knikkers! Let dus op dat je blokjes zo op elkaar aansluiten dat er wel een uitgang is. Door de knikker op je LEGO-plaat te leggen en zachtjes met de plaat te bewegen kan je de knikker laten rollen. Lukt het om een doolhof te maken en daarna de knikker de juiste weg te laten afleggen?

Dag 3: Doos voor tissues

Altijd handig en niet ingewikkeld om te maken: een doos om je tissues in te bewaren. Vierkant bouwen is niet ingewikkeld, maar let wel op de juiste maat én op het gat!

Dag 4: Schilderij

Speel met kleuren en maak een prachtig kunstwerk voor aan de muur!

Dag 5: Maak een pennenbak

Hoe je het doet moet je zelf weten en het hoeft dus ook zeker niet op de manier van de foto. Want een pennenbak kan er immers op veel verschillende manieren uitzien! Nu komt toch je eigen fantasie om de hoek kijken!

Dag 6: Maak een portret

Maak op een LEGO-plaat met je blokjes een portret. Door te spelen met de kleuren van de blokjes. Dat wordt dus even goed nadenken! Wie maak jij? Natuurlijk kan je voorbeelden namaken, maar zelf verzinnen is nog veel leuker. Lijkt op de opdracht van eerder, alleen zal je nu veel meer moeten nadenken over de plek van de steentjes en welke kleuren je gebruikt.

Dag 7: Piramide

Een piramide bouwen: dat gaat al meer op echt bouwen lijken. Krijg je het voor elkaar om het te bouwen zonder dat het instort?

Dag 8: Maak een nummer

Maak je leeftijd in LEGO steentjes!

Dag 9: Maak vlaggen

Kijk hoe verschillende vlaggen eruitzien en maak deze na!

Dag 10: Robotje

Bouw een pop die op een robot lijkt.

Dag 11: Maak een katapult

En natuurlijk mag je daarna lekker schieten…als je maar wel oplet!

Dag 12: Spin

Spinnen van LEGO zijn niet eng! Hoeveel laat jij er in je huis rondlopen?

Dag 13: Bouw een brug

Met een brug het water over. Hoe bouw jij iets zodat het ook stevig is en er poppetjes kunnen oversteken?

Dag 14: Eiffeltoren

Natuurlijk kunnen we nog meer bekende bouwwerken namaken. Maak maar eens een Eiffeltoren, waarbij de toren zo hoog mag worden als jij aan kan…

Dag 15: Dinosaurus

Een dino mag ook niet ontbreken in het geheel! Maak je een grappige zoals dit voorbeeld of ga je meer voor ‘echtere’ kleuren?

Dag 16: Huisje met tuin

Ontwerp een mooi huisje met een leuk tuintje.

Dag 17: Maak een bewaarplek voor je telefoon

Maak iets waar je je telefoon en andere accessoires in op kan bergen.

Dag 18: Je eigen midgetgolfbaan

Maak met LEGO of Duplo leuke hindernissen voor een midgetgolfbaan. Je kunt ook met een knikker proberen om de hindernissen te nemen!

Dag 19: Maak een zip line

Span een draad en laat je poppetjes genieten van een zip line activiteit. Hoe bouw je dit?

Dag 20: Ondersteboven met Duplo of LEGO

En dan gaan we het omdraaien. Nu maken we weer een piramide, maar dan andersom… Lukt het om alles zo te maken dat het ook inderdaad blijft staan? Ook al is de onderkant smal en de bovenkant breed?

Dag 21: Bouw auto’s

Dit kan heel simpel en dan maak je er meer óf je maakt er één hele mooie van.

Dag 22: Bootjes

Ook bootjes mogen erbij. Hoeveel of hoe groot? Dat bepaal jij!

Dag 23: Tunnel voor de trein

Bouw een tunnel voor de trein

Dag 24: Verzin een treinstation

De trein wil ook ergens aankomen…dus maak een mooi stationnetje

Dag 25: We build a wall!

Dit is vooral een kwestie van bouwen en bouwen. Maar je kunt het heel leuk maken door de ‘muur’ te voorzien van ramen en deuren. Hoe hoog kom jij? Je kunt eventueel ook Duplo en LEGO samen combineren om nog meer variatie erin te krijgen. Hoe meer verschillende vormen je gebruikt, hoe mooier de ‘muur’ wordt.

Dag 26: Stairway to heaven

Hoe hoger de trap hoe mooier! En op iedere trede het liefst ook een poppetje, zodat het een machtig gezicht wordt! Misschien moet je dan even popjes gaan verzamelen bij anderen…of heb er zelf al zo veel?

Dag 27: Spiegelbeeldwerelden

Bouw twee werelden die elkaar spiegelen, maar waarbij de 1 mooi is en de ander eng of kleurloos (bijvoorbeeld).

Dag 28: Verzin een flatgebouw

Maak een flat op een bijzondere manier. Dat het eruit ziet als deze robot, bijvoorbeeld. Maar je hebt vast zelf ook nog wel een leuk idee!

Dag 29: Maak een kasteel

Liefst met ridders en een ophaalbrug…

Dag 30: Bouw een stad!

Gebruik al je bouwwerken tot nu toe en maak er een mooi slotverhaal van. Alles wat nog ontbreekt bouw je er vandaag bij! Misschien heb je ook treinrails van LEGO, die geef je dan uiteraard ook een mooi plekje.

30 dagen Lego challenge

Een bingokaart met opdrachten voor een hele maand; iedere dag een nieuwe uitdaging voor de kinderen om te bouwen. Ze kunnen zelf kiezen in welke volgorde ze aan het werk gaan, maar iedere dag moet er iets afgestreept worden. Ideaal voor in de zomervakantie.

Een alternatief zijn deze activiteitenkaartjes.

Of dit wiel dat je kan draaien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *