2 oktober 2023
Interactief LEGO-diorama in Museum van de 20e Eeuw geopend - Brickliefde.nl


Interactief LEGO-diorama in Museum van de 20e Eeuw geopend

Het Museum van de 20e Eeuw in Hoorn heeft onlangs een spannende toevoeging aan de LEGO-tentoonstelling geopend. Na het succes van de tentoonstelling “90 jaar LEGO” is er nu een hele zaal gewijd aan interactieve LEGO-diorama’s.

Bezoekers worden uitgenodigd om de wereld van treinen, vliegtuigen, Star Wars en Harry Potter te verkennen, terwijl ze verschillende LEGO-creaties in beweging kunnen brengen. Het afgelopen half jaar hebben de museummedewerkers en vrijwilligers hard gewerkt om een indrukwekkende aanvulling op de expositie te creëren, allemaal gemaakt van de geliefde bouwsteentjes.

Interactief LEGO-diorama in Museum van de 20e Eeuw geopend
Interactief LEGO-diorama in Museum van de 20e Eeuw geopend
Interactief LEGO-diorama in Museum van de 20e Eeuw geopend
Interactief LEGO-diorama in Museum van de 20e Eeuw geopend

Een wereld vol LEGO

In de nieuwe zaal van het Museum van de 20e Eeuw kunnen bezoekers genieten van diverse LEGO-diorama’s. Het pronkstuk is een uitgestrekt LEGO City-tafereel met een levendige mix van auto’s, treinen, helicopters en nog veel meer. Deze bruisende LEGO-stad biedt talloze interactieve elementen waar bezoekers van kunnen genieten.

Daarnaast is er ook een duister Harry Potter landschap met een bewegende draak en trein, waardoor de magie van de populaire boeken en films tot leven komt. Voor de fans van sciencefiction is er een gedeelte gewijd aan de ruimte, waar LEGO-ruimteschepen uit Star Wars een episch gevecht aangaan. Met beweging, lichteffecten en authentieke Star Wars-geluiden wordt er een meeslepende ervaring gecreëerd.

Interactief plezier

Het interactieve aspect van de LEGO-diorama’s in het Museum van de 20e Eeuw is een van de hoogtepunten van de tentoonstelling. Bezoekers hebben de mogelijkheid om op knoppen te drukken en zo verschillende onderdelen van de diorama’s in beweging te zetten.

Langs een groot station, dat met maar liefst 25.000 LEGO-steentjes is gebouwd, rijden prachtige treinen die bewonderd kunnen worden. Ook op de kermis draaien verschillende attracties, waaronder een reuzenrad en een draaimolen. Dit interactieve aspect zorgt ervoor dat bezoekers actief kunnen deelnemen aan de LEGO-ervaring en hun verbeelding de vrije loop kunnen laten.

90 jaar LEGO-expositie

De nieuwe LEGO-diorama’s vormen een uitbreiding van de bestaande expositie “90 jaar LEGO” die het Museum van de 20e Eeuw al halverwege december opende. Deze tentoonstelling heeft al meer dan 55.000 bezoekers aangetrokken. Naast het bewonderen van de indrukwekkende LEGO-creaties is er ook voldoende ruimte voor jong en oud om zelf met de bouwsteentjes aan de slag te gaan.

Het museum biedt een uitgebreide bouwplek waar bezoekers hun eigen creaties kunnen bouwen en hun fantasie de vrije loop kunnen laten gaan. Daarnaast zijn er ook grote LEGO-beelden te bewonderen, zoals die van Harry Potter en Woody uit Toy Story, die perfect zijn voor een leuke foto voor op sociale media.

Voortdurende bouwdrift

Naast de reeds geopende LEGO-diorama’s en de expositie “90 jaar LEGO”, kunnen bezoekers ook uitkijken naar de toekomstige ontwikkelingen in het Museum van de 20e Eeuw. Achter een groot bouwhek wordt er nog steeds druk gebouwd in een derde LEGO-zaal.

Hier zullen nog veel meer thema’s te ontdekken zijn en kunnen bezoekers zich blijven verbazen over de creatieve mogelijkheden van LEGO. Het Museum van de 20e Eeuw heeft plannen om voortdurend nieuwe toevoegingen te maken aan de LEGO-attracties, waardoor er altijd iets nieuws te ontdekken valt.

Plan een bezoek aan het Museum van de 20e Eeuw

Voor meer informatie over de interactieve LEGO-diorama’s en de andere exposities in het Museum van de 20e Eeuw, kunnen geïnteresseerden terecht op de officiële website van het museum: www.museumhoorn.nl.

Plan snel een bezoek aan dit fascinerende museum en duik in de betoverende wereld van LEGO, waar de mogelijkheden eindeloos zijn. Ontdek de prachtige LEGO-diorama’s, bouw je eigen creaties en laat je inspireren door de eindeloze creativiteit van deze geliefde bouwsteentjes.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *