2 oktober 2023
IKEA + LEGO = Bygglek de ultieme combinatie van Zweeds interieur design en Deens speelgoed. Review en ideeën van dit speelgoed dat vanaf 1 oktober te kopen is. - LEGOliefde.nl

IKEA + LEGO = Bygglek: de ultieme combinatie van Zweeds interieur design en Deens speelgoed

Bij de IKEA geloven ze dat spelen noodzakelijk is voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom lanceert IKEA in samenwerking met LEGO® (samen de twee meest bekende Scandinavische merken) de collectie BYGGLEK: een reeks producten die spelen en opruimen samenbrengt.

IKEA en LEGO® zien spelen als een essentieel onderdeel van het dagelijks leven: het bevordert creativiteit, vermindert stress en brengt mensen samen. Maar rondslingerend speelgoed brengt ook frustraties met zich mee tussen ouders en kinderen. Bijvoorbeeld wanneer je met blote voeten op een LEGO® steentje gaat staan.

Met de BYGGLEK opbergdozen ruim je losse steentjes op én maak je de mooiste creaties op, in en om de doos. Zo hoeven bouwwerken niet afgebroken te worden en spelen kinderen – en volwassenen – de volgende dag gewoon verder in hun eigen fantasiewereld. BYGGLEK ligt vanaf oktober in alle IKEA-winkels.

BYGGLEK; meer dan een opbergdoos

De BYGGLEK-opbergdozen en LEGO®-steentjes zorgen voor uren speelplezier – en maken tegelijkertijd opruimen een stuk makkelijker. De collectie laat zien dat een georganiseerd huis en creatief spel op een slimme manier gecombineerd kunnen worden.

De dozen in verschillende formaten hebben een bouwplaat als deksel, waardoor je LEGO®-steentjes op de opbergdoos kan bouwen, het gaat dus om de echte klassieke LEGO-steentjes en geen compatibele materialen.

De BYGGLEK opbergdoos kan ook onderdeel zijn van een bouwwerk – zo maak je een huis met de meubels in de doos en het dak erbovenop. Of klik meerdere dozen op elkaar en creëer een wolkenkrabber, robot of ruimteschip.

Er zitten geen specifieke instructies bij de dozen, want er is geen goed of fout in het gebruik. Wel zit er een aantal kleine items bij dat het spel op gang kan brengen, zoals poppetjes en natuurlijk ontbreekt de traditionele hotdog voor zowel Ikea als Lego niet. ‘BYGGLEK is meer dan een opbergdoos.

Het is opslag en spel met elkaar verweven. BYGGLEK biedt gezinnen een oplossing om ruimte te creëren voor meer spel in hun dagelijks leven.’

1 oktober in de winkel

De BYGGLEK-lijn bestaat uit drie producten: een set met drie kleine doosjes in twee verschillende maten (9,99 euro). Deze zijn al in elkaar gezet dus kan gelijk gebruikt worden om te spelen. Daarnaast is er een set met een grote doos (14,99 euro), zoals het de traditie van Ikea betaamd moet je deze in elkaar zetten.

In principe is dit heel eenvoudig, als je tenminste let op welke kant je de uitsparing doet. Voor je het weet schuif je hem verkeerd om in elkaar en ben je geneigd het aan te drukken ook al klemt het een beetje en zie je daarna pas dat hij verkeerd om zit. De dozen zelf zijn erg licht en kunnen heel makkelijk op elkaar gestapeld worden.

Aan de zijkant zit er een uitsparing met vier nopjes en het deksel kan gebruikt worden als grondplaat. In het kistje zelf of de onderkant vindt je geen nopjes. Wel zit hier een systeem waardoor je ze eenvoudig op elkaar kan stapelen en blijven staan.

Wel handig om te weten; het deksel klikt niet vast, dus mocht je hem onverhoopt op de grond laten vallen dan kom je terecht in een mijnenveld van legosteentjes.

Naast de handige opbergdozen helemaal in stijl is er ook een speelset met 201 steentjes, deze kost 14,99 euro. In de verpakking zit een uitleg met diverse voorbeelden van ontwerpen die je kan maken. Geen stap voor stap handleiding zoals je normaal van LEGO gewend bent, maar in principe zijn ze eenvoudig genoeg om zo in elkaar te zetten.

Je kan echter niet alle voorbeelden tegelijk maken aangezien je sommige onderdelen voor verschillende objecten nodig hebt. Daarnaast zitten er extra onderdelen tussen waar je je eigen fantasie op los kan laten.

Naast de steentjes en de speciale onderdelen zoals de hotdog zitten er ook twee poppetjes in en diverse hoofddeksels zodat het de ene keer een kok is en de andere keer een jongere.

De doosjes zijn vanaf 1 oktober bij Ikea te koop.  Ideaal dus als cadeau voor de feestdagen in de zak van Sinterklaas of onder de kerstboom!

IKEA x LEGO®

Bij IKEA is er altijd een focus geweest op kinderen en op wonen in kleine ruimtes. LEGO Group staat bekend om hoe zij kinderen over de hele wereld inspireren met spel – en hiermee dragen zij bij aan de ontwikkeling van kinderen.

IKEA en LEGO Group brengen met deze collectie hun passie en kennis samen: ze willen meer ruimte in huis creëren voor spelen. De BYGGLEK-dozen zijn gemaakt van hetzelfde materiaal als de LEGO®-steentjes en gaan jaren mee: van generatie op generatie.

Tip: Wees er wel snel bij want ze ‘vliegen’ de deur uit, voor deze zeer betaalbare prijs zijn ze zeer populair. Zijn ze niet meer op voorraad in de winkel of wil je zeker zijn dat ze er nog zijn koop ze dan online!

Meer informatie vind je hier.

Eén gedachte over “IKEA + LEGO = Bygglek: de ultieme combinatie van Zweeds interieur design en Deens speelgoed

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *